Режим роботи магазина:
ПН - НД: з 9:00 до 20:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Віталайн (Vitaline)

Цілющі властивості лопуха

Цілющі властивості лопуха

Цілющі властивості кореня лопухаЦілющі властивості лопуха відомі в народній медицині протягом століть. Ця рослина, яка виростає до 60-180 см, зазвичай росте в занедбаних ділянках, на звалищах, пустирях. З лопуха можна приготувати сечогінний, проносний засіб, а екстракт лопуха сприяє потовиділенню і секреції жовчі, має протизапальну дію.
Реп'яховою маслом в давні часи змащували кровоточиві рани, опіки, лікували шкірні захворювання, екзему, а на сьогоднішній день - це відмінний засіб проти себореї і лупи. Крім того, реп'яхову олію використовується при шлунково-кишкових розладах, лікує ревматизм, подагру і жовчний міхур. При запаленні слизової ротової порожнини ідеально допоможе відвар лопуха. З листя лопуха виготовляють компреси, які лікують свербіж, екзему, шкірні виразки, гнійні рани. Коріння лопуха, а саме відвар з них, вважається лідером серед ліків від випадіння волосся.

Як приготувати корінь лопуха на зиму?

Корінь лопуха видобувається в жовтні-листопаді. Частина рослини, що знаходиться під землею, повинна бути відразу ж очищена, промита і висушена. Сушать корені лопуха в добре провітрюваному приміщенні, притому починають сушити в натуральних умовах, а завершують вже в опалювальному приміщенні. Висушені корені лопуха повинні бути сірувато-коричневого кольору, зі слабким ароматом, солодкуваті на смак і легко ламаються. Для заощадження коріння лопуха загортають в папір або поміщають в мішок з тканини. Перед тим, як використовувати корінь лопуха необхідно проконсультуватися з лікарем або фармацевтом.
Слід пам'ятати, що лопух протипоказаний людям, що страждають алергією на рослини сімейства айстр і хворим на цукровий діабет. 
Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
39 + ? = 40
Введіть капчу*
Рекомендовані товари