Режим роботи магазина:
ПН - НД: з 9:00 до 20:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Віталайн (Vitaline)

Масло чайного дерева (Tea Tree Oil) від компанії Vitaline

Масло чайного дерева (Tea Tree Oil) від компанії Vitaline

Масло чайного дереваЦілющі властивості чайного дерева були виявлені ще багато століть тому. Листя цього австралійського дерева дуже багаті ефірними маслами, схожими по запаху з камфарою, саме з листя і готують масло чайного дерева.

На сьогоднішній день, масло чайного дерева широко використовується як додатковий природний компонент  у продукції фармакології і косметологи. Але цей компонент використовують, в основному,  для зовнішнього застосування, вживати його всередину не бажано, хоча в народній медицині існують і такі рецепти.

Головними корисними якостями, якими володіє масло чайного дерева, є антисептичний, протигрибкову і бактерицидну дії.

Знищуючи шкідливі грибки і бактерії, масло при цьому посилює захисні властивості організму та зміцнює імунітет.

Масло чайного дерева використовують при приготуванні теплих компресів (8-10 крапель на третину склянки води). При різних захворюваннях шкіри, пошкодженнях, ранах такий компрес сприяє знеболенню, дезінфекції та швидкому загоєнню.

Ефір чайного дерева корисний при захворюваннях дихальних шляхів (ларингіт, трахеїт, бронхіт, ОРВІ), т. к. він сприяє швидкому очищенню від слизу носоглотки, має відхаркувальну ефектом і значно полегшує фізичний стан хворого (5 крапель олії на склянку води розчин для полоскання горла, розтирань і проведення інгаляцій).

Так само масло чайного дерева часто використовується при захворюваннях порожнини рота. Завдяки своїм антисептичним і знеболюючим особливостям періодичні полоскання розчином олії чайного дерева (3-5 крапель на склянку води) допоможуть позбутися від таких проблем як гінгівіт, кровоточивість ясен, зубний біль та ін

Масло чайного дерева корисно і широко використовується для інтимної гігієни (спринцювання - 20 крапель олії на 0,5 літра води; 5 крапель в мильний розчин для звичайних підмивань).

Поширене і застосування олії чайного дерева  при виробництві різних косметичних засобів, воно ефективно бореться з лупою і  сприяє загоєнню ран (запалення, мозолі, бородавки).

Ароматерапія і теплі ванни з додаванням олії чайного дерева (20-25 крапель) сприяють зняттю м'язового і нервового напруження, знімають втому і повертають шкірі захисні властивості.

Пам'ятайте, що 100% концентроване масло не використовують:

  • при шкірних пошкодженнях алергією, обмороженням, опіками 2-го ступеня;
  • при контактах зі слизовими оболонками і очима;
  • не приймають всередину.

Будьте здорові!

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
31 + ? = 40
Введіть капчу*
Рекомендовані товари