Режим роботи магазина:
ПН - НД: з 9:00 до 20:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Віталайн (Vitaline)

Профілактика Інфаркту

Профілактика інфаркту включає в себе наступні аспекти:

Профілактика інфарктуВ останні роки інфаркт є однією з основних причин смертності серед населення. І, на жаль, це нещастя охоплює не тільки осіб у похилому віці, а й зовсім молодих людей. Як уберегтися від інфаркту? Про це ми розповімо в сьогоднішній статті.
 
1. Оцінка стану здоров'я родичів.

Якщо серед членів вашої родини зустрічались такі захворювання, як діабет, проблеми з артеріальним тиском, атеросклероз, інфаркти та інсульти, вам необхідно починати профілактичні заходи, спрямовані на захист серцево-судинної системи. (Для профілактики добре підійде Глутатіон Комплекс

2. Відмовтеся від куріння. серед курців ризик розвитку атеросклерозу судин і захворювань серця в 4 рази вище, ніж у некурців громадян. Але небезпечно не тільки активне тютюнопаління. Пасивне куріння не менш небезпечно для вашого здоров'я.

3. Слідкуйте за вагою.

Одним з основних факторів, що збільшують ймовірність серцевих захворювань, є ожиріння. Найбільш небезпечні жирові відкладення на животі і серйозні коливання ваги.

4. Лікуйте гіпертонію.

Якщо у вас підвищений артеріальний тиск, не ігноруйте лікування гіпертонії. Оскільки чим вище верхня межа тиску, тим вище ймовірність розвитку інфаркту.

5. Обстежте здоров'я на наявність діабету.
Серцеві захворювання серед осіб, які страждають на діабет, виникають у п'ять разів частіше, ніж серед здорових людей. У літньому віці діабет загрожує кожній третій людині, з цієї причини важливо не упускати це захворювання з уваги, своєчасно обстежуючись у лікаря.

6. Не нервуйте.
Дратівливість, агресія, емоційні переживання відбиваються на роботі серця і судин. Люди, які не вміють справлятися зі своїми емоціями, частіше за інших схильні до інфаркту.

7. Легке фізичне навантаження піде на користь.

Щоденні невеликі фізичні навантаження у вигляді піших прогулянок, їзди на велосипеді, зарядки і плавання, неодмінно будуть корисні в профілактиці серцево-судинних захворювань. Справа в тому, що фізична напруга збільшує в крові кількість хорошого холестеролу, який знижує навантаження на судини.

8. Зверніть увагу на ліпопротеїни в крові.
< br /> вміст ліпопротеїнів у крові не повинен перевищувати 0,3 мг. Якщо цей показник виявиться вище, значить, у вас висока ймовірність розвитку інфаркту.

9. Прийом вітамінів з антиоксидантними властивостями.

Такі вітаміни, як бета-каротин, С і Е, є антиоксидантами, необхідними для профілактики розвитку атеросклерозу та інфаркту. Інші полівітамінні комплекси можна приймати тільки за погодженням з лікарем.

10. Виключіть з раціону жирну їжу.

Ваш добовий раціон повинен містити не більше 30% жиру. Вживайте в їжу більше білкової їжі, і виключіть зовсім тваринні жири. Що стосується вуглеводів, то потрібно уникати простих цукрів і крохмалистих сполук, які підвищують рівень інсуліну в організмі і призводять до переїдання. Найкраще замінити тваринні жири на рибу і морепродукти.

В умовах медичного закладу лікарі можуть досліджувати ваш «атеросклеротичний профіль», провівши обстеження серцевого м'яза і судин кінцівок, завдяки чому можна своєчасно виявити осередки атеросклерозу. Це дослідження не безкоштовно, але вкрай результативно. Втім, і дотримання всіх вищеописаних рекомендацій дає впевненість в тому, що ймовірність інфаркту буде мінімальною.
Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
37 + ? = 44
Введіть капчу*
Рекомендовані товари