Режим роботи магазина:
ПН - НД: з 9:00 до 20:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Віталайн (Vitaline)

Користь фолієвої кислоти

Користь фолієвої кислоти

Користь фолієвої кислотиБільшість сучасних людей відчуває брак фолієвої кислоти або вітаміну B9. Ця речовина певною мірою впливає на якість крові, воно необхідне для хорошого жирового і вуглеводного обміну, тому його дефіцит погано впливає на стан здоров'я людини.
 
Запалення ясен, безсоння, швидка стомлюваність, дратівливість і депресія - ці ознаки з'являються при нестачі фолієвої кислоти в організмі. Люди похилого віку можуть відчувати невралгічні болі. Вітамін B9 особливо необхідний жінці під час очікування дитини, так як його нестача може призвести до передчасних пологів, затримки розумового розвитку, а також формування різноманітних вад і дефектів у ембріона.

При систематичному прийомі оральних контрацептивних, сечогінних і бактерицидних лікувальних препаратів показані збільшені дози фолієвої кислоти. Люди, які страждають від депресії і деяких психічних розладів, алкогольної залежності і виразкового коліту, відчувають особливо сильний дефіцит вітаміну B9. здорова доросла людина без шкідливих звичок і будь-яких хронічних хвороб на добу повинна отримувати близько чотирьохсот мікрограм фолієвої кислоти, для жінки, яка очікує дитину, це дозування подвоюється. Прийом вітаміну В9 жінка, що знаходиться на етапі планування вагітності, повинна почати приблизно за кілька місяців до зачаття. Жінка, яка годує дитину грудним молоком, потребує 600 мкг фолієвої кислоти щодня.

Всі види капусти, нирки і печінка, сир, боби, петрушка і зелений листовий салат, огірки, виноград, апельсини, цільнозернові продукти містять значну кількість цього вітаміну. Не варто забувати про те, що при термічній обробці вона практично повністю знищується. Краще вживати ці продукти в сирому вигляді. Якщо це неможливо, допоможе знизити втрати вітаміну B9 скорочення часу приготування і обробка в закритому посуді.
Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
28 + ? = 36
Введіть капчу*
Рекомендовані товари