Режим роботи магазина:
ПН - НД: з 9:00 до 20:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Віталайн (Vitaline)

Гострий стресовий розлад у дитини

Гострий стресовий розлад у дитини

Гострий стресовий розлад у дитиниГострий стресовий розлад - це відрізок часу, який характеризується підвищеною нервовою збудливістю дитини, з'являються нав'язливі страхи, переживання, порушення сну, підвищена тривога. Це є наслідком пережитої психологічної травми в житті дитини.

Як проявляється розлад

У дитини повторюються спогади, які травмували його психіку. Дитина втрачає спокійний сон, впадає в апатію, йому сняться кошмари, тремтять кінцівки, він нездатний керувати своїми емоціями і діями. Він постійно переживає те, що завдало шкоди його нервовій системі.

У різних дітей різний характер і темперамент, різна реакція на фактори стресу. Тому такий розлад може не виникнути у дитини з міцною нервовою системою. Найчастіше страждають діти зі слабкою психікою. Серед поширених травм фахівці виділяють наступні: напад собаки, сексуальне насильство, війни, стихійні лиха, автомобільні катастрофи і т. д.

Дуже часто такого роду розлади виникають у дітей, які виховуються в неблагополучних сім'ях, де конфлікти і скандали трапляються щодня.

Гострий стресовий розлад може проявлятися через тривалий час після нанесення травми. Дитина стає замкнутим, малообщітельним, часто плаче, вередує, погано їсть і спить. Все нагадує йому про пережиту травму, і він знову і знову прокручує її в своїх думках. Якщо не лікувати таке розлад, то дитина втрачає контроль над собою, у нього напади агресії, сльози, конфлікти в школі.У дитини починається емоційне заціпеніння, він байдужий до того, до чого раніше виявляв інтерес, він плутає реальні і нереальні події життя. У дитини розвивається песимізм, вона не вірить, що в її житті все буде добре.

Часто дитину переслідують страшні бачення, вона боїться спати на самоті, спостерігається панічний страх темряви. Деякі діти бояться залишатися на самоті, вимагають постійної уваги, плаксиві і примхливі.

Відвідування фахівців можуть значно полегшити стан дитини. Терапія спрямована на зниження вразливості і зменшення інтенсивності переживань. Якщо не лікувати гострий стресовий розлад у дітей, то воно може перерости в серйозні психічні захворювання в майбутньому.

Як допомогти дитині, яка пережила серйозну психологічну травму

Не кажіть дитині, що те, що з ним сталося - це дрібниця. Така брехня може погіршити стан дитини і створити нові проблеми.

Намагайтеся не залишати дитину наодинці з собою, відволікайте її від сумних думок, займіть її чимось. Бажано завести домашню тварину, щоб дитина якийсь час концентрував свою увагу на ньому.

Поясніть дитині, що скоро їй стане легше, її стан не буде таким завжди, переконайте її в швидкому одужанні. Намагайтеся не лаяти дитину, даруйте йому подарунки, годуєте його улюбленою їжею.
 
Обов'язково поведіть дитину до психолога. Допомога фахівця вкрай необхідна дітям, які пережили серйозні психологічні травми.
Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
48 + ? = 50
Введіть капчу*
Рекомендовані товари