Режим роботи магазина:
ПН - НД: з 9:00 до 20:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Віталайн (Vitaline)

Невралгія

Невралгія

НевралгіяНевралгія - хвороба, яка раніше зустрічалася найчастіше тільки у літніх людей, але тепер стала турбувати людей віком близько 40 років або молодше. Біль може виникнути несподівано і бути дуже сильною, старше покоління називає цю хворобу «прострілом», що дуже точно описує стан хворого. Будь нерв людини може різко отримати здавлювання під дією внутрішніх тканин, після чого починають відчуватися неприємні прояви: оніміння, поколювання, свербіж, печіння, які можуть бути постійними або ж повторюватися через різні проміжки часу.

Причини невралгії

Людина може уникнути захворювання, якщо буде знати, від чого виникає невралгія, причини виникнення її типові для різних видів болю. Різні запальні процеси, переохолодження організму, травми і пухлини, часті стреси, зниження імунітету, наявність алергії – основні причини, по якій виникає ураження і защемлення нервів. Невралгію треба відрізняти від невриту, коли нерви запалюються. Діагноз ставиться лікарем на підставі обстежень і характерного гострого болю по ходу нерва. Такої хвороби також схильні люди, які страждають гормональними або обмінними порушеннями, що зловживають алкоголем і курінням. Треба точно встановити причини, за якими у конкретної людини виникла невралгія, лікування залежить від усіх цих факторів і тільки тоді буде максимально ефективним.

Нерв може ущемиться практично в будь-якій частині тіла, але все-таки медики змогли класифікувати невралгію по основним ділянкам тіла людини, де виникнення невралгії буває найчастішим. Лікар повинен перевірити всі симптоми, так як у абсолютно різних захворювань вони можуть бути подібними, тому і причини, і лікування будуть різними, коли буде встановлений точний діагноз.

Міжреберна невралгія

Гострий біль у грудях може бути постійною і оперізує, а може виникати спонтанно. Причиною періодичної болю може стати різка зміна положення тіла, сміх, кашель, чхання, тривати вона може зовсім недовго в один випадок, в інший раз біль не буде йти протягом декількох годин, і буде супроводжуватися онімінні шкіри.

Всі ці ознаки вказують на те, що є хвороба - міжреберна невралгія. Це наслідки перенесених травм в області грудей, переохолодження грудей і спини, сильного фізичного навантаження з незвички, але також і остеохондроз може спровокувати хворобу.

Немає місця для паніки, якщо болю терпимі, то людині слід зручно лягти і не напружуватися. Найголовніше - зменшити напад може тепло. Елементарна вовняна Ковдра згодиться для цього, але найправильніше: нанести на область хребта і ділянки між ребер протизапальні нестероїдні мазі, гелі. Ці ліки здатні не тільки прибрати біль, але і вилікувати саме запалення. Зазвичай декількох процедур вистачає для зняття симптомів міжреберної невралгії, через 1-3 дні людина може вести звичайний спосіб життя, але якщо цього не відбувається – лікар призначає більш інтенсивні методи лікування.

Невралгія трійчастого нерва

Трійчастий нерв розташований на голові людини, біль настає в зоні однієї гілки або ж декількох. Хронічний гайморит, хворі зуби, переохолодження особи, розсіяний склероз, аневризма або пухлини – з цих причин можна виникнути різкий біль на обличчі, ніби виник електричний розряд.

Напади тривають не більше кількох хвилин, хвороба носить хронічний характер, тому людині з такою невралгією треба намагатися уникати моментів або ж знати, коли може виникнути черговий напад. Роздратування якихось особливих місць під час прийому їжі, умивання, чищення зубів – найчастіші умови, коли невралгія трійчастого нерва може проявити себе. біль проходить сама по собі, але більш тривалий м'язовий спазм знімається за допомогою ін'єкцій або таблеток. Якщо людина не може продовжувати справлятися з нападами невралгії трійчастого нерва, то йому пропонують пройти хірургічне лікування.

Невралгія потиличного нерва

Цей вид невралгії виникає як ускладнення остеохондрозу, подагри, пухлин і травм в області шиї і потилиці. Слід зазначити, що невралгія потиличного нерва дуже часто трапляється, коли в холодну пору року шия не утеплюється належним чином.

Потиличні нерви спинного мозку виходять між другим і третім хребцями, ця область, а також частину голови ззаду вушних раковин – місце, де раптовий сильний біль може людину на тривалий час позбавити працездатності. При терпимого болю & ndash; лікування таке ж, як у міжреберної невралгії. Якщо біль не проходить протягом декількох годин, слід звертатися до лікаря, який призначить більш сильні засоби. Проходження додаткових обстежень може дати показання до проведення операції, але це трапляється вкрай рідко.всі види невралгії у молодого населення планети найчастіше бувають від елементарного переохолодження, 50% виникнення болю можна було б уникнути. Наявність в сімейному аптечці нестероїдних протизапальних засобів обов'язково, щоб вже на початкових стадіях позбутися від неприємного болю, що заважає нормально працювати і вчитися.
Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
24 + ? = 28
Введіть капчу*
Рекомендовані товари