Режим роботи магазина:
ПН - НД: з 9:00 до 20:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Віталайн (Vitaline)

Літня ... застуда!

Літня ... застуда!

Літня застуда!Допоможе Ехінацея!Основні причини простудного стану влітку викликані різкою зміною температури повітря, перельоту в іншу кліматичну зону. Температура може піднятися від хвилювання або перевтоми, і організм дає про себе знати. Підвищення температури спостерігається і при недостатньому вживанні рідини.

Як же протистояти «грипозному» нежиті серед літа? Звернемося до перевірених народними ліками способів.

для профілактики виникнення літньої застуди можна, наприклад, використовувати 50 крапель настою ехінацеї. Рослина стимулює стійкість організму проти раптових симптомів удаваного захворювання.

Але ось питання! Де серед дороги до моря взяти той настій? Звичайно, можна зупинитися біля найближчої аптеки і купити флакон або Ехінацею в таблетках. Якщо довіряєте якості препарату. А адже ехінацея – невибаглива рослина. Її легко вирощувати на території садиби.

багаторічник ехінацея добре росте на сонячній ділянці. Під її вирощування бажано відводити ділянку з піщаним грунтом. Рослина морозостійка і тому його можна посадити і на північних схилах. До поливу і підгодівлі ехінацея не вимоглива. Але певний догляд все-таки вимагає. Зокрема, пізньої осені слід обрізати стебла і підсипати кореневу шийку. Це буде запорукою якісного розвитку рослини навесні.

Ехінацею легко розмножити. Два найбільш поширені способи передбачають посів насіння і поділ куща.

Вирощування рослини з насіння складніше простий відсадження від кореня. Паростки ехінацеї треба пророщувати в закритому грунті. Як, наприклад, звичайну розсаду овочів. Але з однією умовою. Посів ехінацеї в ящику необхідно присипати піском і обережно поливати. На грядку рослину пересаджують в травні.

Кущ ехінацеї поділяють навесні. Після відкопування молодої порослі, її бажано помістити в розчин, що стимулює розвиток кореня (препарати продаються в господарських магазинах). Після появи тонких волосків кореня, рослину висаджують на грядку так, щоб коренева шийка визирала з землі. Рясного поливу паростки не вимагають. Але якщо і поливати, необхідно знати «секрет». Досвідчені садівники рекомендують поливати ехінацею настоєм кропиви, що перебродила. А в якості підгодівлі, обсипати молоді паростки деревною золою. Вона зберігає вологу і служить бар'єром проти комах-шкідників.

Ехінацея, в принципі, витривала рослина. Але все ж, вона також страждає від грибкових і вірусних хвороб. Уражається шкідниками. І це треба пам'ятати.
Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
27 + ? = 32
Введіть капчу*
Рекомендовані товари