Режим роботи магазина:
ПН - НД: з 9:00 до 20:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Віталайн (Vitaline)

Кістки в порядку, якщо кальцій в достатку

Кістки в порядку, якщо кальцій в достатку

Кістки в порядку, якщо кальцій в достаткуПісля білків, жирів, вуглеводів і води найважливішим «будівельним матеріалом» нашого організму є кальцій. Не будь Його, ми не мали б кісткового скелета, зубів і позбулися б безлічі життєво важливих функцій.

Кальцій належить до макроелементів (як магній, натрій, калій і фосфор), тобто потрібен в досить великих кількостях, які вимірюються в грамах на відміну від мікроелементів (потреба в йоді, міді, алюмінії, марганці вважають в мікрограма).

Кальцій бере участь у процесах утворення енергії, активізації багатьох ферментів (зокрема, розщеплюють жири), у скорочувальної діяльності серця і м'язів. Він сприяє зниженню рівня холестерину і артеріального тиску, а також важливий для згортання крові.

Що стосується жіночої краси, то роль кальцію переоцінити складно. З самого народження разом з вітаміном D кальцій формує стрункі ноги, міцний скелет, здорові зуби, гладку шкіру і красиві нігті. Крім цього, він запобігає важкі ускладнення вагітності і передменструальний синдром.кальцій міститься в молоці і молочних продуктах (особливо в сирі і сирі), рибі і морепродуктах, горіхах, рисі, вівсянці, бобових, сої, зелених овочах, пивних дріжджах і чорносливі. серед його постачальників і лікарські рослини: корінь лопуха, ромашка, цикорій, кульбаба, хміль, м'ята перцева, листя малини, подорожник, плоди шипшини.

Але кальцій повинен не тільки вступити в організм, але і засвоїтися в ньому. Для цього необхідні вітамін D і магній. Магнієм багаті горіхи і насіння, бобові і вівсяна крупа. Вітамін D міститься в сонячних променях і жирній рибі (скумбрії, сьомзі, форелі, оселедця).Алкоголь, кава, Смажена їжа, надлишок солі і випічка з білого борошна знижують кількість кальцію в організмі. Щоб зберегти баланс цього мінералу бажана дієта, яка включає в себе велику кількість свіжих фруктів і овочів.

Звичайно, краще отримувати цей необхідний макроелемент з їжею, але в разі хвороби або в певні періоди життя (вагітність, годування груддю, менопаузи) жінки можуть вдаватися до прийому вітаміну D.

Перед прийомом добавок краще порадитися з лікарем, тому що іноді поєднання кальцію з іншими лікарськими препаратами може нашкодити. З обережністю треба приймати кальцієві препарати, якщо є камені в нирках.

Зберігайте красу і залишайтеся здоровими!
Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
39 + ? = 42
Введіть капчу*
Рекомендовані товари