Режим роботи магазина:
ПН - НД: з 9:00 до 20:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Віталайн (Vitaline)

Як жити з гіпертонією

Як жити з гіпертонією

Як жити з гіпертонієюДавайте спробуємо розібратися що ж таке гіпертонія. Зрозуміло, це хвороба, що протікає досить довгий час, і при неправильному лікуванні або відсутності його, може спровокувати більш небезпечні ускладнення. Для того, щоб цього не сталося, хворий повинен приймати ліки.

Гіпертонія є хронічним захворювання, а це означає, що людина, яка страждає цією недугою повинен коригувати не тільки своє харчування, але і спосіб життя.

Давайте розберемося, що це означає.

Звичайно ж, будь-яке лікування цього захворювання починається з того, що доктор коригує харчування пацієнта. Важливо стежити за своїми вагою, адже при зменшенні маси вашого тіла ваше тиск знизитися, а стан організму в цілому покращитися. Обов'язково стежте за калорійністю вашої їжі. Вживайте якомога менше їжі високої калорійності.

Також хворому не рекомендується зловживати великою кількістю солі, тому що саме вона затримує всю воду в вашому організмі. Не забувайте, що велика кількість солі міститься в копченій ковбасі, консервах, чіпсах, сухариках.

у свій щоденний раціон харчування включайте вітамін С. А це чорна смородина, всі цитрусові, шипшина, обліпиха. Вживайте більше свіжих фруктів і овочів. Адже цей вітамін надає позитивну дію на стінки ваших судин.

Ще один найбільш важливим аспектом є те, що хворому цією недугою потрібна фізична активність, звичайно ж, не варто перестаратися. Потрібно робити тільки ті вправи, які доставляють вам радість і задоволення. Тільки перед тим, як ви почнете займатися самі необхідна консультація з вашим лікуючим лікарем. Якщо вам більше 40 років, то рекомендують починати зі звичайної ходьби.

Добре, якщо для самоконтролю ви будете періодично перевіряти свій пульс, норма якого визначається за такою нескладною формулою:=180 мінус ваш повний вік у роках.

Природно, хворий повинен відмовитися від згубних звичок, таких як куріння і алкоголь. Сон повинен бути не менше 7 годин, а також утриматися від роботи в нічний час доби.

Категорично не можна припиняти лікування, яке вам призначив доктор, з яких-небудь причин, або ж пропускати таблетки. Необхідно виконувати всі рекомендації вашого лікаря.

Пам'ятайте, гіпертонія – це не вирок, з цією хворобою можливо жити повноцінним життям, якщо ви будете слідувати всім рекомендаціям.
Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
21 + ? = 29
Введіть капчу*
Рекомендовані товари