Режим роботи магазина:
ПН - НД: з 9:00 до 20:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Віталайн (Vitaline)

Як можна використовувати музику для лікування?

Як можна використовувати музику для лікування?

Як можна використовувати музику для лікування?Музику можна використовувати в лікуванні різних розладів і дисфункцій. Слухання правильно підібраної музики, танці, спів гра на музичних інструментах, прискорюють одужання і можуть полегшити наслідки після хвороби. Музика діє на наші емоції, розум і тіло. Якщо заняття проводяться кваліфікованим фахівцем, який може вибрати відповідний тип музики для конкретного захворювання, вона стає прекрасним інструментом терапії і реабілітації.

Хто може користуватися музичною терапією?

Терапія за допомогою музики доступна практично для всіх. Вік, інвалідність або музичні здібності не мають значення. У терапії головне-залучення учасників, їх якість співу, танців або гри НЕ оцінюється в категоріях. Пацієнти після крововиливу завдяки сеансам музикотерапії швидше набувають навик мови. Музика покращує настрій хворих після хіміотерапії і пом'якшує неприємні симптоми. Допомагає в лікуванні безсоння і має неоціненний вплив на вагітних жінок. Вона збільшує витривалість пацієнта під час реабілітації опорно-рухового апарату. Передчасно народжені діти під впливом музики швидше ростуть. Музика допомагає пом'якшити відчуття болю, використовується в терапії ракових захворювань, стоматологічних, а також під час пологів. Протипоказання рідкісні, відносяться тільки до осіб, які страждають від гострих психозів або нападів епілепсії, які викликані звуками музики.

< h3>як діє Музика на організм людини?

Вплив музики на наш організм універсально. Ми сприймаємо її не тільки за допомогою слуху, але і всім тілом-як вібрації (такий спосіб сприйняття музики доступний навіть для глухих). Музика підвищує секрецію ендорфінів, зменшує стрес, покращує настрій і самопочуття. Знижує м'язову напругу, знижує тиск, знімає біль. Позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт і дихальну систему людини.

Які ефекти музичної терапії?

Ефект музичної терапії залежить від типу застосованої музики. Швидка і радісна музика (фолк, хіп-хоп або ритми латиноса) стимулює, музика спокійна – заспокоює. За допомогою терапії можна легко зняти стрес і висловити приховані емоції. Це призводить до поліпшення настрою. Терапія стає веселіше, доставляє позитивних переживань, допомагає подолати сором'язливість. Музична терапія викликає сприятливі зміни, як в сфері психіки, так і в розумі і фізіології пацієнта, а також впливає на його соціальні відносини.

Що таке ефект Моцарта?

Музика Моцарта має дуже позитивний вплив на процес навчання і запам'ятовування. Це стосується людей різного віку, від зовсім маленьких дітей. Пісні у стилі бароко, особливо містять багато фраз, викликають уповільнення серцевих скорочень і перехід мозку в альфа-стан, типове для медитації та релаксації. Відбувається синхронізація півкуль мозку, що сприятливо впливає на інтелектуальні здібності і пам'ять.

Музикотерапію можна також використовувати і самостійно, без участі фахівців. Для подолання негативних емоцій і просто з метою поліпшити настрій.
Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
14 + ? = 23
Введіть капчу*
Рекомендовані товари