Режим роботи магазина:
ПН - НД: з 9:00 до 20:00
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Віталайн (Vitaline)

Авітамінози

Авітамінози

АвітамінозиВсе літо і осінь ми насичувалися вітамінами. І ось – зима. Зблідла шкіра, потьмяніли волосся, шкіра ламається, кожен залітний мікроб викликає чох. Це авітаміноз. Згідно медичної класифікації, авітамінози поділяються на групи і визначаються як відсутність в організмі вітамінів будь-якої групи. Найчастіше спостерігаються не авітамінози, а гіповітамінози, тобто нестача вітамінів. В підвищеному вмісті вітамінів у їжі потребують діти, особи, які живуть на Крайній Півночі, люди, що займаються важкою фізичною працею і хворі, особливо з інфекційними захворюваннями.

Розберемося з цим детальніше.

Авітаміноз А.

Недолік в організмі людини вітаміну А.

Симптоми:
печіння і дискомфорт в очах, біль.лікування і профілактика:
приймати в їжу сиру печінку, капсули риб'ячого жиру, вершкове масло, морква.

Авітаміноз В1.
Нестача вітаміну В1 – веде до розладу нервової системи.
Симптоми: швидка стомлюваність, запор, блювання. 
Лікування: повноцінне харчування: хліб житній і пшеничний, гречана крупа, боби, печінка, серце і нирки яловичі і свинячі, горіхи.

Авітаміноз В2.

Причина хвороби - відсутність в їжі рибофлавіну, який має велике значення для правильного росту клітин і для органів зору.
Симптоми: загальна слабкість, падіння апетиту, падіння розумової діяльності, заїди в куточках рота, різь в очах, сльозотеча.

Лікування:
вживання молока, сиру, яєць, печінки, бобових культур, грибів.br/>
авітаміноз С.
Симптоми: ураження ясен, стоматит, пародонтит. Загальна слабкість, зниження імунітету.

Лікування:
Свіжі овочі, фрукти, ягоди. (вітаміни, наприклад Супер с)

авітаміноз Д.

Рахіт, так ще називають авітаміноз д, частіше спостерігається у дітей. Причини – недолік перебування на відкритому повітрі, мала соляризація, інфекції.
симптоми: неспокійний сон, пітливість, неправильне зростання кісток, пізня поява зубів, гіпотонія м'язів, гіпертрофія внутрішніх органів, затримки в розвитку.

Лікування:
вітамін Д в масляному розчині, ультрафіолетове опромінення. Взагалі, необхідно проводити профілактику ще до народження дитини.

Авітаміноз К.

Вітамін К бере участь у процесах згортання крові. Він впливає на утворення в печінці протромбіну.

симптоми: часті кровотечі, супроводжувані поганою згортанням крові.

Лікування: препарат вікасол, іноді показано переливання крові.

Авітаміноз РР.

Іноді такий авітаміноз досягає вкрай ступеня і призводить до виникнення пелагри. При цьому захворюванні часті шкірні прояви у вигляді червоних шелушащихся плям.

Симптоми: діарея, дерматит (запалення шкіри), деменція (слабоумство).
Лікування: нікотинова кислота у вигляді препаратів, прийом в їжу молока, яєць, печінки, дріжджів, м'яса і риби. Обов'язкові свіжі овочі і фрукти.

Поведу підсумок: для профілактики авітамінозів необхідно правильне харчування, в першу чергу, свіжі фрукти, овочі, м'ясо, риба, яйця, молоко, бобові і зернові культури. Особливо це стосується дітей і тих, хто захоплюється дієтами і турбується про підвищення холестерину. Не відмовляйте собі в здоровій їжі, і здоров'я вас не покине.
Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
21 + ? = 26
Введіть капчу*
Рекомендовані товари